Hoppa till sidans innehåll

Svensk Friidrott söker Föreningsansvarig inom SDF Västsvenska Friidrottsförbundet

03 NOV 2021 00:06
VI SÖKER EN MEDARBETARE SOM VILL VARA MED OCH UTVECKLA FRIIDROTTEN I VÄSTSVERIGE
  • Uppdaterad: 03 NOV 2021 00:06

En ny och viktig del i nya distriktens verksamhet är en ny tjänst som Föreningsansvarig. Under november-december kommer arbetet med att hitta och tillsätta denna person till Västsvenska FIF vara av prioritet.

Svensk Friidrott kommer från årsskiftet 21/22 att bestå av nio specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i stället för nuvarande 23. Under 2021 pågår arbetet runt om i Sverige att skapa dessa nya organisationer. Bohuslän/Dal, Halland och Västergötland kommer tillsammans bilda det nya SDF Västsvenska Friidrottsförbundet

För att kunna utveckla friidrotten i Västsverige samt stötta föreningarna i det nya distriktet annonserar vi ut en ny tjänst som Föreningsansvarig. Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgraden är 75 % och det kan i framtiden bli aktuell att höjas. Vi söker dig som är intresserad att arbeta tillsammans med oss i Västsvenska friidrottsförbundet med detta utvecklingsarbete. Läs igenom vårt underlag för tjänsten och vi ser gärna att du söker tjänsten.

En ny och viktig del i distriktens verksamhet är möjligheten till en ny tjänst som Föreningsansvarig. Under november-december kommer arbetet med att hitta och tillsätta denna person till Västsvenska FIF vara av prioritet. Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provanställning.  Tjänstgöringsgraden är 75 % och det kan i framtiden bli aktuell att höjas.

Arbetsuppgifterna utgår ifrån ett operativt fokus inom distriktet, dessutom kan administrativa arbetsuppgifter tillkomma. Du arbetar nära och stödjer distriktsstyrelsen i strategiska utvecklings- och utbildningsfrågor.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Områden som distriktet är ansvarig för och där du i rollen som föreningsansvarig kommer att vara delaktig i:

Utbildning/Tränare och ledare - samverka med RF SISU:s konsulenter och med distriktets utbildningskommitté samt i samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund (GFIF) för att säkerställa ett brett och anpassat utbildningsutbud.

Samarbete och erfarenhetsutbyte - organisera möten och nätverk - kommunicera med distriktets föreningar - organisera gemensamma aktiviteter för ungdomar – ha en löpande dialog med SFIF.

Tävlingar - koordinera tävlingskalendern inom distriktet, inklusive gentemot SFIF.

Styrning tillsammans med Västsvenska FIF styrelse implementera centrala beslut och föra ut centrala koncept för utveckling av förenings- och ungdomsverksamheten i distriktet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som tillsammans med kollegor och ideella krafter inom distriktet, vill vara med och skapa resultat, god kvalitet och ett långsiktigt utvecklingsarbete inom friidrotten. Arbetet kräver engagemang och intresse för utbildning och föreningsutveckling i ideell organisation där pedagogiken och lärande är meriterande.

I vardagen kommer du att ha många kontakter med distriktets föreningar, där det är viktigt att kunna arbeta självständigt som tillsammans med föreningen och RF-SISU distrikt.

Inom tjänsten finns digitala utmaningar, därför tror vi att du har en mycket god digital kompetens och ett intresse och en förståelse för IT-lösningar och applikationer, gärna med koppling till utbildning.   

Svensk Friidrott lever och verkar i en värld av idrott. Erfarenhet av idrottsverksamhet är därför till din fördel. Vi ser även gärna att du har en förmåga att se idrottens roll och funktion utifrån ett större samhällsperspektiv.

Arbetet ställer även krav på att du har lätt att uttrycka dig både i tal och i skrift, på svenska och engelska.

 

Det västsvenska distriktet ansvarar för ett stort geografiskt område med ca 150 föreningar och körkort samt tillgång till bil är en fördel i tjänsten.

 

Arbetsgivare: Svenska Friidrottsförbundet, Stockholm.

Tjänstens omfattning: 75 %. Resor och helgarbete förekommer.

Tjänstens placering: Lokalt inom distriktet

Tillträde: 2022-03-01 eller efter överenskommelse.

Ansökan: Ansökan med CV, referenser och löneanspråk senast den 3 december till This is a mailto link  märkt ”Ansökan SDF Föreningsansvarig”.

Upplysningar: Claes-Göran Borg, Västergötland 070-8523354, Lillemor Rönnbrant, Bohuslän/Dal 070-5757817, Johnny Lingstam, Halland 070-5775921 samt Björn Lindén, Svenska Friidrottsförbundet 010-476 53 35, This is a mailto link

Facklig företrädare: Gustav Orbring, SFIF / Unionen, 010-476 53 50, This is a mailto link     

Annons Föreningsansvarig SDF Västsvenska.pdf

Skribent: Jan-Olof Johansson
E-post: Adressen Gömd


friidrottsstatistik.se>>

Så prenumererar din förening på sin årsstatistik>>> 


Utbildningarna via UC Väst
Inbjudningar och anmälan på hemsidan www.ucvast.se
Frågor till This is a mailto link eller 0736-50 60 75 


Tingbergsvallen, Kungsbacka
Påskbergsvallen, Varberg
Falkenbergs IP
Hyltebruks IP
Sannarps IP, Halmstad
Sparbanksvallen, Laholm
 

Postadress:
Hallands Friidrottsförbund
Johnny Lingstam, Treuddsvägen 6
302 59 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordf@hallandsfriidro...

Se all info